Hírek
Piac átadó ünnepség

A 2013. év legnagyobb beruházása mely ebben az évben teljes mértékben megvalósult. Kállósemjénben 1993 óta működik piac, melynek elsődleges szempontja az volt, hogy a helyi termelők a megtermelt termékeket ott értékesíthessék és ez a faluközpontjában kapjon helyet. Ezen elképzelés megvalósult, működöt, de már a mai kor igényeinek nem felelt meg. Az első piac megnyitásának 20. évfordulójára sikerült Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának az új Piac beruházást megvalósítania. Az új épületben kényelmes és már a mai kor követelményeinek megfelelő piac létesítményben várják mind az eladókat, mind pedig a kedves Kállósemjéni lakosokat, mint vásárlókat.

A piac beruházás előfutára a 2012. július 17-én megrendezet Tanyaprogram megnyitója, mely a Kállósemjén, Kiscsere tanyán került megrendezésre. Innen indult el a piac fejlesztésének ötlete melyet már augusztus – szeptember magasságában az Önkormányzat pályázati formába is öntött.

A pályázat előkészítő munkálatai már 2012.-ben elkezdődtek, de a támogatási szerződése is az idei évben került megkötésre.

Ezen folyamatra elsőként elutasító választ kaptunk, majd a 2. körben elfogadott ítélték meg pályázatunkat és támogatási döntésben részesítette a Vidékfejlesztési Minisztérium. Számos levélváltás történt a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettel, mely a projekt Közreműködő Szervezete volt, hogy a támogatási szerződés mihamarabb aláírásra is kerüljön. A Támogatási Szerződés 2013. január 8-án került mindkét fél által végleges aláírásra és ezáltal elkezdődhettek a munkálatok. Az Önkormányzat felkérte Dr. Serfőző Andreát, hogy a projekthez elengedhetetlen Közbeszerzési Eljárást elvégezze, mely alapján 2013. március 1-én szerződést kötöttünk a kivitelező Zöldinvest Kft-vel. Mindezek után megkezdődtek a kivitelezési munkálatok, és áldozatos munkával kész épület lett belőle.

A Jogerős Használatbavételi Engedély megérkezett. A záró kifizetési kérelem beadása után nemrégen megérkezett a NAKVI –tól a levél, hogy elszámolásunkat elfogadták, a beruházás megvalósult.

A teljes beruházás 33.172.519 Ft volt, melyből támogatás 29.855.266.- Ft.

Ez épületben helyet kapott, egy piac felügyelő iroda, egy gombavizsgáló, vizesblokk (akadálymentes WC, Női és férfi mosdó), szemetes kuka tároló, kazánház.

Nagy örömére szolgál Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának, hogy több mint 20. év után egy új helyen, megújult környezetben, új épületben újra átadhat egy piac létesítményt a Kállósemjéni lakosok számára.

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről!

Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.