EFOP-1-2.9

2018. | január | 17.

Kállósemjéni polgármesteri hivatal

 

Nyitó Sajtóközlemény       

ELINDULT A KÁLLÓSEMJÉNI POLGÁRMESTERI HIVATAL LEGÚJABB PROJEKTJE, AHOL A KÖZÉPPONTBAN A NŐK ÉS A CSALÁDOK ÁLLNAK KÁLLÓSEMJÉN TÉRSÉGÉBEN

 

200 millió forint európai uniós támogatást kapott az EFOP-1.2.9-17-2017-00011-es azonosítószámú „A nők munkaerőpiaci reintegrációjának támogatása Kállósemjén térségében” c. projektre a Kállósemjéni Polgármesteri Hivatal. A pályázat beadásában és a projekt megvalósításában konzorciumban együttműködik az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság és a FICSAK - Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete.

 

2018. január 17.-én 10.00 órakor Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Belicza László polgármester a nyitó sajtótájékoztató keretében jelentette be a projekt indulását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett a családbarát közgondolkodás elterjesztésében. Vallja, hogy a családok védelme és jólétének erősítése az állam, az önkormányzatok, a civil szervezetek, az egyházak, a médiaszolgáltatók és a gazdasági élet szereplőinek egyaránt feladata. A fentiek megvalósítása érdekében felhívást tett közzé EFOP.1.2.9-17 kódszámmal, „A nők a családban és a munkahelyen” címen, melyen településünk képviseletében a Kállósemjéni Polgármesteri Hivatal, az Első Nyírségi Fejlesztési Társasággal és a Fiatal Családosok Klubjával közösen pályázott. A projekt során megvalósítandó helyi Nő-Köz-Pont célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítse. A Kállósemjénben nyíló iroda többek között ingyenes jogi, pszichológiai tanácsadásokat is nyújt majd, továbbá a pályázati programok mellett gyermekfelügyeletet is biztosít. Kiemelt feladata lesz a nők – már említett munkaerőpiaci integrálódásán túl – a családok helyzetének javítása közvetlen és közvetett segítségnyújtással, a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése, a család és a munka össze-egyeztethetőségének érdekében. Mivel a kiírás a nők helyzetének javításán keresztül a családok működését célozza, így a tevékenységek során a nők elérésekor az egész család (apák, gyermekek, idősebb generáció/nagyszülők) bevonása fontos szempont.

A Nő-Köz-Pont feladata olyan helyi hálózat létrehozása, amely beazonosítja, nyilvántartja, közvetíti a nők és a hozzájuk kapcsolható családi környezet számára a térségben elérhető szolgáltatásokat. A megvalósítás során az információk áramlása, a szolgáltatások elérhetősége, biztosítása kerül előtérbe. A helyi hálózat kialakításánál olyan együttműködések kerülnek létrehozásra, melyek ezt a célt szolgálják. Ezen együttműködések a helyi erőforrásokra, illetve a helyi igényekre fognak támaszkodni. Ehhez a Nő-Köz-Pont kommunikációs aktivitásokat, szemléletformáló tevékenységeket fog végezni. Itt elérhetőek lesznek formális és nem-formális képzések, fejlesztések, felkészítések is a célcsoport számára.

A pályázat három éves időtartama során cél és feladat, hogy Kállósemjénben a nők és a családok támogatása területén jelentős, minden érdekelt és érintett számára hasznos és sikeres eredményeket tudjunk felmutatni. A Nő-Köz-Pontban és a projektben dolgozók célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.

SM@PPRA fel!

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Cím: Kállósemjén Önkormányzat
Telefon: +36 87 446 250
Telefax: +36 87 799 102
E-mail: info@smapp.hu

Ügyfélfogadás rendje:
Hétfő: 8-12 és 13-15 óra
Szerda: 8-12 és 13-15 óra
Péntek: 8-12 óra

Kállósemjén Önkormányzat